Fejloperation og erstatning

  
Titel: Fejloperation og erstatning
Beskrivelse:

Hvis du i forbindelse med dit behandlingsforløb i det danske sundhedsvæsen har været udsat for en fejloperation, så er det muligt at søge om erstatning, for enten den tabte arbejdsfortjeneste/evne eller for det eventuelle svige og smerte som er opstået på baggrund af den fejloperation du har fået udført.
Kontakt altid en specialiseret advokat indenfor området f.eks. Hviid Advokater i Aarhus

Du kan dog sjældent få udbetalt erstatning fra den ene dag og til den anden. Det er en længere proces, hvor flere forskellige personer skal ind og vurdere og bedømme din sag for at finde ud af om den er erstatningsberettiget. Først og fremmest, så skal dit erstatningskrav være på minimum 10.000 kr. før at de overhovedet gider at overveje at tage det op. Hvis du derfor kun søger om erstatning for f.eks. 8000 kr. så vil den aldrig blive godkendt.

Det er en gruppe af Patienterstatningens jurister der sidder og bedømmer om du skal have erstatning. Dette gør de med bistand fra en række læger. Lægerne som hjælper juristerne, kan ikke arbejde på skader der er sket på samme hospital eller i samme praksis som de selv arbejder. Dette er for at sikre det mest fair afgørelse. Hvis det viser sig at juristerne har fået bistand fra en læge der er ansat samme sted, så skal sagen genoptages for en ny læge.

Hvad skal jeg gøre for at være dækket?

Nogen undrer sig sikker over om de skal tegne en forsikring eller tilmelde sig noget, for at være dækket ved en eventuel fejloperation og få udbetalt erstatning. Det behøver du ikke. Alle der bliver behandlet i det danske sundhedssystem er dækket af loven om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. Du kan derfor altid anmelde en skade til Patienterstatningen, og det er ganske gratis. Du kan så hyrer forskellige firmaer til at hjælpe dig med din sag og eventuelle indtægter under sygdomsforløbet.

Hvis du bliver udsat for en fejloperation under et behandlingsforløb på et privathospital, så er du også dækket ind i en eventuel erstatningssag. Det er både hvis du bliver henvist til et privathospital fra en offentlig institution eller hvis du på eget initiativ opsøger et privathospital til din behandling. Privathospitaler er nemlig også inkluderet i loven om klage- og erstatningsadgang.

Hvis skaden opstår under et behandlingsforløb i udlandet op eget initiativ, så er der ikke umiddelbart mulighed for at få erstatning. Hvis du derimod er blevet henvist til udlandet, fra den danske sundhedssystem, så er du stadig berettiget til at få erstatning ved en eventuel fejloperation.

Du skal sørge for at anmelde skaden indenfor 3 år efter den er kommet til dit kendskab. Det er dog en god ide at anmelde skaden og søge om erstatning, lige så snart at den kommer til dit kendskab. Du behøver heller ikke at vente til du ved om du kommer tilbage på arbejdsmarkedet, du kan sagtens anmelde din skade mens du går sygemeldt.
Der er en ultimativ forældelsesfrist på 10 år fra skadesdatoen for både behandlings- og lægemiddelskader.

Hvilke betingelser er der for udbetaling af erstatning

For at du skal kunne få udbetalt erstatning ved en fejloperation, er der nogle krav til hvordan skaden skal være sket/opstået. Det skal være en skade, som kunne være undgået, hvis en anden og mere erfaren specialist, i samme situation, ville have handlet anderledes. Det vil sige at specialisten skal vurderer at behandlingsteknikken ikke var den mest optimale.
Det kan også være skader der skyldes fejl i teknikken eller apparaturet, altså mere tekniske aspekter.
Det kan også være skader der kunne være undgået ved en anden og mere effektiv behandlingsmetode/teknik. Dette er noget som lægerne ved Patienterstatningen vurderer.
Det kan også være skader, som er forholdsvis sjældne, og det går ud over hvad patienten med rimelighed bør tåle.

Det essentielle her er altså at hvis en anden læge, ville have gjort det samme som forårsagede din skade, så kan der ikke blive udleveret erstatning. Man kan derfor ikke lave en såkaldt bakspejlsbetragtning. Man skal sætte sig i situationens sted.

Du skal dog være opmærksom på at der også er nogle former for skader, som der ikke er dækket af loven. Dette kan f.eks. være den oprindelige skade, som patienten blev behandlet for. Eventuelle smerter eller varige mén efter den, bliver ikke dækket af Patienterstatningsforeningen, men skal tages op med årsagen til skaden. Hvis det f.eks. er en arbejdsulykke, så skal arbejdet kontaktes i forhold til eventuel erstatning.

Hvis behandlingen for den oprindelige skade ikke virker, og der ikke opleves lindrende eller helbredende, så bliver der ikke tildelt erstatning.
Derudover så skal erstatningen have en værdi af minimum 10.000 kr. indenfor fejloperationer. Hvis man derimod kigger på lægemiddelskader, så er beløbet 3000 kr.

Renter, Skat og fejloperationer

Du skal ikke betale skat af eventuelle erstatnings udbetalinger du får. Der er dog en undtagelse ved udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Dette er dog ligesom normalt, hvor du betaler skat af din løn.
Svie og smerte, erhvervsevne, helbredsudgifter, etc. skal der ikke betales skat af.


Kategori: Erhverv - Advokat
Hjemmeside:
 

Facebook:
Twitter:
 

Aktiveret d.: 01-10-2015
Oprettet af: Jonas Jørgensen
Adresse:
By:
Post nr.:
Telefon nr.:

Anden relevant information om hjemmesiden

Google Pagerank: 0
Trustpilot rating:

Powered by Thumbshots


Tilføj din egen kommentar:

Navn:  
Url:  
Email:  
 
Kommentar:

En kommentar skal min. være 200 tegn, du har  1500tegn tilbage.!
 
Jeg accepterer betingelserne for siden 

 
© Linkdatabase.dk. - Stedet hvor du kan tilføje dit link! - Mail: kontakt[@]linkdatabase.dk