En storby under radaren: Zagreb

  
Titel: En storby under radaren: Zagreb
Beskrivelse:

London, Prag, Budapest! Alle byer man kender til og som hvert år besøges af millioner af mennesker. Anderledes er det med en lille storby som Zagreb i Kroatien.

Her er der ingen fancy turiststeder, ingen overdreven idyl. På mange måder er Zagreb lidt hverdagsagtig. Men er det så en negativ ting? Nej, det synes jeg ikke. 

For selv i det hverdagsagtige kan man finde det interessante, det intime. 

Og det er da også løgn at sige, at Zagreb ingen turiststeder har. Der er både barer i massevis, flotte kirker og spændende markeder. Her kan man opleve den kroatiske dagligdag.

Seværdigheder i Zagreb

Blandt de vigtigste seværdigheder i Zagreb finder vi Museum of Tourture - torturmuseet. Her kan man se de skrækindjagende instrumenter, som man gennem tiden har brugt til at torturere sine fjender med. 

Museet står ikke alene. Der findes også eksempelvis Museum of Illusions, som er et mindre museum om forskellige optiske illusioner. Det var spændende, men ikke ligefrem den bedste oplevelse. 

Fra Zagreb

Det kan i disse flygtninge-tider være svært at komme fra Zagreb, da alle nordgående tog er aflyst for at stoppe balkanruten. Dette burde dog forbedres efterhånden som situationen i Grækenland stabiliseres. 

På nuværende tidspunkt kører kun tre busser om ugen - så book en bus i god tid, hvis du skal afsted. Ellers kører der også mindre minibusser, som man med fordel kan benytte sig af.

Zagreb - vender jeg tilbage?

Muligvis. Zagreb er ingen Venedig eller Budapest, hvor man absolut skal tilbage. Det er snarere en af de mindre byer, som man gerne vil tilbage til for at opleve stemningen igen. 

Måske ville jeg ikke tage så langt for at se Zagreb alene, men hvis man alligevel kom forbi området, for at se resten af de smukke seværdigheder i Kroatien, så er det på ingen måde udelukket at jeg kunne slå en hurtig tur omkring Kroatiens hovedstad.


Kategori: Fritid, Hobby og Rejser - Rejser
Hjemmeside:
 

Facebook: Facebook
Twitter:
 

Aktiveret d.: 09-04-2016
Oprettet af: Kalle
Adresse: Vibevej 7
By: Jyllinge
Post nr.: 4040
Telefon nr.:

Anden relevant information om hjemmesiden

Google Pagerank: 0
Trustpilot rating:

Powered by Thumbshots


Tilføj din egen kommentar:

Navn:  
Url:  
Email:  
 
Kommentar:

En kommentar skal min. være 200 tegn, du har  1500tegn tilbage.!
 
Jeg accepterer betingelserne for siden 

 
© Linkdatabase.dk. - Stedet hvor du kan tilføje dit link! - Mail: kontakt[@]linkdatabase.dk