Opvarmning og Affugtning af byggeplads

  
Titel: Opvarmning og Affugtning af byggeplads
Beskrivelse:

Det er mange grunde til hvorfor man skal sørge for affugtning af byggepladser, samt opvarmning af disse. Når vi ser på affugtning af byggepladser, er det yderst for byggeriets holdbarhed, at holde træelementer og cement tørre. Hvis man ikke grundig sørger for at affugte risikere man at der kan opstå, skimmelsvampforekomster, når byggeriet står færdigt. Et godt råd vil være at tage højde for for udtørring i planlægningen. Udtørring er særlig krævende, hvorfor man skal have det med i de indledende byggeplaner, simpelthen helt fra starten med projektplanlægningen. 

Man ser ofte i dag, at fugtproblemer kommer med ind fra starten af byggeprojektet, hvilket kan være yderst katestrofalt. Der er desværre mange eksempler på helt nye byggerier er særlig plaget af fugt, at det ikke længere kan betale sig at udbedre dem. I værste tilfælde bliver man nød til at rive byggeriet ned igen og starte helt forfra. En af grundene til det opstår skyldes ofte alt for meget sjusk og fejl i byggeprocessen og selve arbejdets udførelse. Du kan forhindre mange af disse problemstillinger ved at affugte hele byggepladsen når byggeriet står på, og vær særlig opmærksom på de materialer du får fra leverandørene. Sørg for at de ikke er blevet udsat for regn og fugt inden. Det kan godt være materialerne er tørre når de bliver bygget ind, men intet hjælper det hvis de er blevet udsat for fugt tidligere. Særligt beton, kræver meget tid for at affugte korrekt under tørringen. Man ser ofte at der bliver lagt gulve oven på beton, uden betonen er ordentlig affugtet, netop der opstår problemet. Virksomheder som Varo Teknik kan hjælpe byggepldser med disse udfordringer. 

Hvis der ikke udføres korrekt opvarmning og affugtning af byggepldsen og dens materialer, kan det være skadelig i form af dårlig sundhedsskadeligt indeklima. Problem såsom skimmelsvamp er ofte ikke synlige, da det kan risikere at vokse under gulvet. Det kan også vokse inde bag fast inventar samt inde i væggene. Særligt kan der være tale om indersiden af gipsplader også. Hvis vi har med træ materialer at gøre, kan det udvide sig, når de suger fugt til sig, og så begynder at trække sig ind når de tørrer ind igen. Om du lader en entreprenør håndtere affugtning eller opvarmningen, sørg for at byggeplanlægningen er detaljeret  ned i detaljer. Detaljer menes der alt fra levering til oplagring af materialerne, til hele udførelsen af selve byggeriet. At skal holdes tørt igennem hele processen. 

Nogle gode råd vil være, at holde byggematerialerne tørre, særligt dem som har er ekstra følsom overfor fugt. Disse materialer skal derfor opbevares i skure eller telte, hvis inden føre ikke er en mulighed. Hvis der er det midste tegn på skimmelsvamp, på material såsom træ eller gipsplader bør disse materialer smides ud, og nogle nye benyttes. Et andet godt råd, vil være at få leveret materialerne så tæt på det tidspunkt som de skal anvendes. Udngå at de skal ligge for længe på byggepladsen. Hvis der foretages større byggeri, hvor f.eks. huset er åbent, skal huset sikres mpd sne og regn. Når der ikke arbejdes på pladsen, skal alt dækkes fuldkommen af. I tilfælde af at byggeriet kan være forsinket, kan det ofte være fristende at fortsætte arbejdet, selvom alt ikke helt er i orden. Men det anbefales ikke. Byggeriet skal have den tilstrækkelig tid det kræver for at tørre. 

Årstiden kan også spille en afgørende rolle. Vi ved at nogle af de mest regnfulde måneder er september, oktober og november. Her gælder det om at være endnu mere påpasselig, og sørge for at beskytte byggeriet. Under de kolde måneder kan der også opstå kondens i tagkontruktionen, under de sidste faser af byggeriet. 

Sørg altid for at affugte og opvarme byggepladsen. Det er en bekostelig affære at lade vær. 


Kategori: Erhverv - VVS installatør
Hjemmeside:
 

Facebook:
Twitter:
 

Aktiveret d.: 28-05-2016
Oprettet af: Thomas
Adresse:
By:
Post nr.:
Telefon nr.:

Anden relevant information om hjemmesiden

Google Pagerank: 0
Trustpilot rating:

Powered by Thumbshots


Tilføj din egen kommentar:

Navn:  
Url:  
Email:  
 
Kommentar:

En kommentar skal min. være 200 tegn, du har  1500tegn tilbage.!
 
Jeg accepterer betingelserne for siden 

 
© Linkdatabase.dk. - Stedet hvor du kan tilføje dit link! - Mail: kontakt[@]linkdatabase.dk