Smerter i ryggen

  
Titel: Smerter i ryggen
Beskrivelse:

 

Rygproblemer - behandling og forebygning 

Stort set alle danskere får på et eller andet tidspunkt i deres liv ondt i enten ryg eller nakke. Smerterne kan have store konsekvenser for ens livskvalitet, hvor det kan forårsage langvarige sygemeldinger, hvis smerterne ikke behandles. Her har 35% af befolkningen det seneste år haft ondt i ryggen, hvor cirka 5% heraf udvikler langvarige rygsmerter. Det er derfor væsentligt at rygsmerter behandles og ikke mindst at man finde kilden til smerterne. Rygproblemer behandles oftest af en praktiserende læge, en fysioterapeut eller en kiropraktor – men de fleste gener forsvinder efter få dage. Det anbefales derfor at man de første par dage tager det med ro og nedsætter de fysiske aktiviteter der kan være årsag til smerterne. Hvis nødvendigt, kan nogle af smerterne også lindres ved at tage håndkøbsmedicin. Går smerterne ikke i sig selv efter nogle dage, anbefales det at der tages kontakt til den praktiserende læge. Han eller hun kan undersøge ryggen og om nødvendigt henvises til en fysioterapeut eller kiropraktor. Herefter vil behandlingen ofte bestå af øvelser, massage, vejledning af aktiviteter og arbejdsstillinger, ledmobilisering og ledmanipulation. Her bruger man ofte tommelfingerreglen, at tilstanden bør være forbedret efter fire ugers behandling, da det ellers kan vidne om en forkert eller utilstrækkelig behandlingsform. I disse tilfælde kan det anbefales at man søger supplerende undersøgelser, ved eksempelvis en speciallæge eller på et hospital.

Cirka 5% af patienterne kommer ikke helt af med deres rygproblemer. Vigtigheden af at forebygge, således rygproblemerne ikke opstår, men også at forebygge at der ikke kommer nye rygproblemer, skal derfor ikke undervurderes. Det er i denne sammenhæng bevist at træning forebygger rygproblemer. Her handler det både om at træne de muskler der stabiliserer ryggen og de muskler som bevæger den. Hvis smerterne er opstået akut og er voldsomme, så er der ingen grund til at pine sig selv, her kan det være tilstrækkeligt at gå en tur og få rørt ryggen og musklerne. Men kommer smerterne igen, bør man overveje at træne ryggen mere målrettet. Her kan man finde ganske udmærkede øvelser på internettet, men er man i behandling hos en fysioterapeut eller en kiropraktor, bør man rådføre sig med dem – herved får man de øvelser der passer til netop dine smerter og problemer og man sikrer sig at man forstår øvelserne til fulde.

Træning af ryggen er dog ikke altid nok. Her kan en dårlig seng forværre dine rygproblemer, og en god seng kan være med til at forebygge at du i det hele taget får problemer med ryggen. Og selvom vi tilbringer en utrolig stor del af vores liv i sengen, så er der mange der ikke tænker over hvor stor en indflydelse sengen og dens komfort har på deres liv. Her er det estimeret at cirka 20% af alle danskere ligger i en seng som rent faktisk kan forværre rygproblemer. Sengen er altså ikke stedet hvor man bør spare, eller tage sig til takke med en nedslidt seng. Når man vælger seng er det først og fremmest væsentligt at man ser på den polstring der er mellem fjedrene, det er nemlig denne polstring der gør madrassen trykfølsom og sund for ryggen. Her har sengespecialisten Tempur udviklet en madras der tilpasser sig din vægt og kroptemperatur og giver maksimal trykaflastning og personlig støtte. Du kan læse mere om Tempurs madrasser her: http://dk.tempur.com/. Men når man vælger seng, er det vigtigste selvfølgelig altid, at man kan prøve sengen inden køb og ikke mindst få professionel og personlig rådgivning i butikkerne. Det er svært at sikre sig at ens sengeløsning passer til ens unikke behov, samt sikre at det giver den bedste komfort og forebygger potentielle rygproblemer. Tag dig derfor god tid til at prøve sengene og sammensætte lige netop den seng der passer til dig. 


Kategori: Velvær og sundhed - Sundhed
Hjemmeside:
 

Facebook:
Twitter:
 

Aktiveret d.: 08-12-2016
Oprettet af: Søren Karlsen
Adresse:
By:
Post nr.:
Telefon nr.:

Anden relevant information om hjemmesiden

Google Pagerank: 0
Trustpilot rating:

Powered by Thumbshots


Tilføj din egen kommentar:

Navn:  
Url:  
Email:  
 
Kommentar:

En kommentar skal min. være 200 tegn, du har  1500tegn tilbage.!
 
Jeg accepterer betingelserne for siden 

 
© Linkdatabase.dk. - Stedet hvor du kan tilføje dit link! - Mail: kontakt[@]linkdatabase.dk