Hjemmezoneterapi for babyer

  
Titel: Hjemmezoneterapi for babyer
Beskrivelse:

Mit barn har mindre gener, hvad kan jeg gøre?

Zoneterapi til børn

Zoneterapi eller babymassage kan være en fordel hvis dit barn døjer med mindre gener. En mild zoneterapi eller babymassage kan påbegyndes allerede få uger efter at dit barn er kommet til verden. Zoneterapi kan være med til at styrke barnets immunforsvar, samt sætte gang i fordøjelsen. Derudover skaber zoneterapi trivsel og velbehag for de søde små.

Med lette tryk kan du afhjælpe gener hos dit barn. Når du udfører zoneterapi handler det om at bevæge fingrene i den rigtige retning. Dette er et vigtigt punkt at være opmærksom på, da man ellers kan risikere at skabe f.eks. forstoppelse i stedet for at lette fordøjelsen.

Når man udfører zoneterapi, arbejder man med tre hovedzoner, som er:

- Zone for tyktarmen

- Zone for lungerne

- Zone for det indre øre

Når du giver dit barn zoneterapi, behøver det ikke vare længere end 10 minutter, før der opnås en effekt. Brug et par minutter på hver zone, og bliver dit barn ugideligt under seancen, kan du genoptage zoneterapien på et senere tidspunkt. Dit barn har ikke godt af zoneterapi hver dag. I stedet bør du nøjes med at give dit barn zoneterapi hver anden eller tredje dag.

For at skabe de bedste rammer før zoneterapien påbegyndes, så der skabes kontakt mellem barn og forælder. Dette gøres ved at stryge dit hånd blidt på dit barns mave, i urets retning. Varm fødderne op ved at give dem små klem, og dreje dem forsigtigt fra side til side. Det kan være en god ide at dit barn har fået mad kort forinden, og hverken er for træt eller for frisk. Dit barn skal føle at det er rart, hyggeligt og ikke mindst trygt at blive nusset om.

Zone for tyktarmen

Denne zone er placeret i midten af foden, og strækker sig ud til både højre og venstre side. Forestil dig en firkant, som går fra cirka lige over hælen og slutter lige inden forfoden starter. Her bevæger du dine fingre i en kvadratisk retning, med uret. Zoneterapi i dette område kan afhjælpe kolik, forstoppelse og generelt ubehag.

Zone for lungerne

Denne zone befinder sig på forfoden, og strækker sig fra højre til venstre side af foden, samt helt op til tærerenes begyndelse. Pres blidt din finger fra fodens yderside, ind mod fodens underside. Når dette felt er dækket, presser du blidt dine fingre, startende ved forfodens begyndelse, og op mod tærerenes begyndelse. Dette hjælper mod irritabel hoste, hudirritation samt forkølelse.

Zone for indre øre

Denne zone befinder sig langs begyndelse af tæerne, altså på den øverste kant af trædepuden. Pres blidt din finger fra ydersiden af foden, og langs tæernes begyndelse, fra lilletå til storetå. Det er vigtigt at trykket ligger helt op imod tæernes ’stilke’, dvs. der hvor tæerne møder foden. Dette hjælper mod øreproblemer.

Når du udfører zoneterapi skal dine tryk være blide, men målrettet. Dit barn skal nok give udtryk for, hvis du trykker for hårdt, ved at trække foden til sig. Dine tryk skal synke ind i vævet, med rolige bevægelser. Undgå at holde dit barns fødder fast, men forsøg i stedet at følge med de bevægelser, som dit barn laver, mens du har et blidt greb om fødderne. Giver dit barn udtryk for at det ikke gider, så stop i tide, da det ellers kan blive en udfordring at genoptage terapien på et senere tidspunkt. Rund af med at nusse barnets fødder og mave.

HUSK at hjemmezoneterapi primært skal udføres med henblik på forebyggelse og mindre gener. Fejler dit barn mere alvorlige lidelser, skal du tage kontakt til en professionel zoneterapeut eller opsøge læge.


Kategori: Velvær og sundhed - Zoneterapi og Massage
Hjemmeside:
 

Facebook:
Twitter:
 

Aktiveret d.: 25-05-2018
Oprettet af: Dorte VIlhelsem
Adresse: hvidovrevej 131
By: hvidovre
Post nr.: 2650
Telefon nr.: 26 27 31

Anden relevant information om hjemmesiden

Google Pagerank: 0
Trustpilot rating:

Powered by Thumbshots


Tilføj din egen kommentar:

Navn:  
Url:  
Email:  
 
Kommentar:

En kommentar skal min. være 200 tegn, du har  1500tegn tilbage.!
 
Jeg accepterer betingelserne for siden 

 
© Linkdatabase.dk. - Stedet hvor du kan tilføje dit link! - Mail: kontakt[@]linkdatabase.dk